Woning splitsen


Door een huis of gebouw te splitsen, ontstaan er nieuwe gedeelten die u afzonderlijk kunt verkopen. Wanneer u eraan denkt om dit te doen bij gebouwen waar u eigenaar van bent, overleg dan al bij de eerste plannen met uw notaris. Wij adviseren over uw mogelijkheden en denken met u mee.

Gedeeltelijke overdracht

Bij een splitsing kan een woning of perceel gedeeltelijk aan een nieuwe eigenaar worden overgedragen. Maar dat kan niet altijd, soms moet de woning in appartementsrechten worden gesplitst. Bij gedeeltelijke overdracht komt meer kijken dan bij een gewone overdracht. Dat heeft te maken met de splitsing van de woning of het perceel, het is lastig om perfect te splitsen, en er moeten gebruiksafspraken worden gemaakt. Daarbij kunt u denken aan een gezamenlijke toegang of een brandgang. Deze afspraken leggen we voor u vast in een akte.

Ook wanneer er sprake is van appartementsrechten, is het verstandig om met ons te overleggen. Er moet dan namelijk veel worden geregeld, zoals aanvragen bij het Kadaster en toestemming van de bank die is betrokken bij de hypotheek.